Une semaine merveilleuse


LILLASYSTER. starbucks. the frog and the princess. familjen. corona and lime. kyla. pälsväst. trerätters. nattgäst. high heels. mix club. skolk. veckan som gått.

Disco bitch


MEDIUM. Utgång igår. Helt OK men inget mer. Kom hem hyfsat tidigt, klockan fyra. Tips!!! partylåt à la paris!

La grande dame


081024. Igår tog vi en paus från festandet. Det blev istället metro 6 till la grande dame, eller eiffeltornet som det mer är känt som. Sen åt jag världens godaste gauffre à nutella. Munorgasm.

Les quatre vents


WITH THE CAP. Gårdagen började med mingel och mat på la cité universitaire med massa utländska studenter. Vid midnatt hoppade V och jag på sista metron hem och där stötte vi på några mycket trevliga dansare. De skulle till les quatre vents - latino, dancehall och hiphop klubb. Självklart hängde vi på. Har nog aldrig haft en så rolig dansnatt innan. Fan va jag saknar danslektionerna.

Ready for coldness


FUR COAT. S har köpt en pälsjacka, en underbart fin sådan. Ikväll blir det cité universitaire fest. Dags att köpa vin.

Tjugoandraoktober


LACK. Mina efterlängtade lacktights fann jag i en lite butik på rue de four. Jag måste ta igen några timmars sömn nu eftersom vi satt uppe och kollade skräck hela natten. Godnatt. Ps. V du är en fin nittonåring.

She has a polaroid camera


PHOTOS. S har en polaroidkamera och när hennes syster kommer hit ska hon ta med den. Jag tror att polaroidbilder tagna i paris kan bli snäppet snyggare än polaroidbilderna hon redan tatt i göteborg.

La flèche d'or


UDDA. Vi började kvällen med pepperoni lovers. Sen hamnade vi på en båt vid seine där vi förfestade innan vi drog till la flèche d'or. Udda ställe det där. Har aldrig spelat baby-foot (minifotbollsspel) med fransmän innan. Har aldrig sett någon dansa med ett geisha paraply. Har aldrig varit med om en äckligare toa.

Party à la black franςaise


LUGGEN. Igår klippte jag lugg, åt kebab vid seine och festade à la black francaise. C'est la tef se soir aussi - kiss party.

Paris rocks


081016. Jag och I hängde på starbucks idag. Fick hjälp med franska grammatiken av en trevlig fransman som satt bredvid. Flanerade sen runt på rue de rennes i regnet och köpte en underbart stor stickad tröja från zara och en lackbag från aa (se ovan). Nu ska jag äta corndon bleu och imon ska jag vara med i fransk tv - dress code: elegant och färglatt. Blir nog spännande.

C'est l'automne


FÄRGER. Det är höst i paris - grått och gult. I morse drack jag une petite café latte och pluggade i jardin luxembourge med eiffeltornet i bakgrunden.  

Turning hot, turning white


BECAUSE YOU'RE HOT. S köpte för ett tag sen en t-shirt från aa. En väldigt originell sådan. En sån som byter färg när man bli varm. Det blir liksom lite vitt här och där. (Cola light ville även vara med på bilderna, S drinks it all the time).

Trettondeoktober

AUJOURD'HUI. 23 grader och sol. Lektion från åtta till tio på morgonen och sen pain au chocolat amande med några danskar. Efter det häng i parken 2 minuter från oss. Sov några timmar i solen. Läste franska metro och lyssnade på mc solaar. C'est la vie, c'est ma vie.

Soirée clubbing


LE GIBUS. Igår var det middag hos oss. Potatisgratäng, fetaost och corona typ. Vid ett-tiden kom vi in på le gibus, en hip hop klubb. Vid tre-tiden blev dansgolvet fullt. Vid sex-tiden åt vi pain au chocolat med några typer och vid halv åtta-tiden gick vi och la oss. Det är sjukt sena nätter i frankrike. När festen kommer igång här går alla hem och lägger sig i sverige. Ska äta nu. Potatisgratäng, fetaost och mjök typ.

That's why it's so quiet


SPÖKHISTORIA. Byggnaden vi bor i är väldigt lyhörd. Gubben ovanför möblerar typ om varje kväll klockan elva, bebisen bredvid skriker på eftermiddagarna, katten på gården jamar under nätterna. Det kommer ljud från alla håll och kanter, men inte underifrån. Varför? Jo det fick vi svar på för några dagar sen. Hon som bodde i lägenheten under blev mördad i sommras. Nu är lägenheten avspärrad av polisen. Creepy måste jag säga. Kan inte låta bli att tänka på det. Pistol? rep? kniv kanske? vem? och varför?

Cause i want something new

LUGG. Igår gjorde V en luggkonstruktion på mig. Och nu har jag bestämt mig - jag ska klippa lugg! Är så fruktansvärt trött på mitt hår och mina (inte speciellt varierande) frisyrer. Nästan vecka ska tre decimeter hår bort. Aurevoir.


Atlantenblåa ögon


RESUME. Ungefär så här har min dag sett ut + att S sa att jag hade atlantenblåa ögon. Jag blev glad, merci.

Reasons


WALK. Vi har promenerat en hel del sen vi kom hit, minst två timmar per dag. Vi har även hängt alldeles för mycket i lägenheten. Orsak: magsjuka. Har även hängt i lägenheten hela dagen idag. Orsak: baksmälla.

Andraoktober


BAGUETTE. Idag kollade vi i secondhand affärer. Det fanns så mycket fint men jag har inte råd att lägga pengar på massa kläder just nu, så det blev en baguette istället. 

aa on the head


ON THE FLOOR. Första bilderna i lägenhet blev på V och mig. På golvet, bland sladdar med aa påsar på huvudet. aa finns i paris men inte i göteborg så vi letade upp en av de fem som finns här och köpte varsin t-shirt. Samma dag blev det även crêpes med nutella. Det finns ett crêpestånd utanför vår metrostation, vill bara säga det.